Om Mat for alle

140112_cupcakes001 Mat for alle skal være en blogg med oppskrifter på mat som alle kan spise – også matallergikere og – intolerante. Ideen ble til da min sønn fikk kolikk og i desperasjon begynte vi med eliminasjonsmetoden, kunne det være noe jeg spiste som plaget han? Jeg prøvde å kutte ut alt av matvarer som inneholdt melk og egg. Dette viste seg å være svært utfordrende, spesielt når det kom til melk. Det å handle i butikken ble en langdryg affære, samt at jeg måtte bytte ut en del av favorittoppskriftene mine. Men det enkleste ble i alle tilfeller å lage maten selv.

Samtidig har jeg alltid vært opptatt av at alle skal kunne få mat de liker – også allergikerne. Jeg liker ikke at et fat skal være til de som ikke tåler det – et annet til noen andre; mens de uten allergier skal meske seg i godsaker. Hvorfor kan ikke alle i hele familien spise det samme? Selvsagt er dette ikke så enkelt hvis det er svært mange forskjellige allergier man må ta hensyn til. Hvis en for eksempel en unge har eggallergi, ja, da kan alle kakene i bursdagsfesten være uten egg. Det er slike løsninger jeg liker.

De problemene vi støtte på i den tiden jeg verken spiste egg eller produkter med melk ga meg mange ideer, og nå har en av mine hobbyer blitt å finne på og prøve ut nye oppskrifter tilpasset mennesker med allergi.

Damen bak

2013Alcudia_Eliah_KatrineDamen bak bloggen er, Katrine Anita H. Heggelund, som også har bloggen katanita.net . Jeg er verken kokk eller ernæringsfysiolog, bare glad i å lage mat.

Kokkeleringen skjer hovedsakelig på Sandane i Sogn og Fjordane.

Mat for alle vokser i takt med årstidene og mine påfunn. jeg er glad i bruke sessongenes frukt, bær eller grønnsaker og det vil også komme frem på bloggen.

E-post: katrine@kaheggelund.net

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s