Panna cotta

Med smak av fløte og vanilje setter panna cotta er flott punktum til et hvilket som helst måltid. Serverer du den sammen med ferske bær smaker det utsøkt.

130526_pannacotta001En dessert som passer til fest, men den er så enkelt å lage at den kan også serveres som et herlig avbrekk i hverdagen.

Til 4 porsjoner trenger du:
2 gelatinplater
1 vaniljestang
3 dl  kremfløte
1 dl  sukker

Panna cotta kan lages med laktosefri fløte – det blir meget godt!

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter.

Ha fløte, sukker og vaniljestang i en kaseroll. Vaniljestangen deler du på midten, skrap ut frøene, legg både frø og stanga i blandingen. Kok opp blandingen forsiktig til sukkeret har smeltet. Ta kaserollen av platen, ta ut vaniljestanga. Klem vannet godt ut av geletinplatene; rør inn gelatin i den varme blandinga.

Fordel blandingen i fire posjonsformer. Avkjøl i minst 3 timer før servering.

Server med ferske bær eller bringbærcoulis.

Du kan lage denne et par dager før servering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s