Sjokoladekake

Hvorfor skal allergivennlige kaker være kjedelige? Hva med en fyllt festkake med smak av kako og kaffe. Dette er forøvrig den enkleste kaken jeg vet om, kjempeenkel og rask å bake.

SjokoladekakeSjokoladekake
160 gr hvetemel
2 ts bakepulver
130 g sukker
2 ss kakao
1,5 dl rismelk/soyamelk
70 g smeltet margarin

Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange.

Smelt margarin. Bland alt det tørre, sikt gjerne ingridiensene. Vend inn avkjølt margarin og melk. Stekes i en 22 form midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter.

Dersom du dobler oppskriften må veskemengden økes litt mer.
Avkjøles på rist med et kjøkkenhåndkle over.

Espressosmørkrem (fyll)
4 dl melis
230 gr romtemperert margarin
2 ts vaniljesukker
2 ss espressokaffe (finmalt)
1 ss kokende vann

Bland kaffe og kokende vann. Bland siktet melis og vaniljesukker med den myke margarinen vekselsvis. Når massen er jevn og fin har du i kaffeblandingen, når alt er rørt godt sammen er massen klar. Kan også brukes som glasur.

SjokoladekakeSjokoladekrem
75 gr maragrin
2 ss kaffe
3-4 ts kakao
1 ts vanilesukker
250 gr melis

Bland alt sammen til en jevn masse; bruk gjerne en håndmikser. Det man må være obs på når man bruker margarin uten melk er at smeltetemperaturen er svært mye lavere enn de varianete med melk og smør, derfor blir det fort litt for flytende. Et alternativ er å sette den ferdige glasuren i kjøleskapet noen minutter før man bruker den.

Fyll kaken med espressosmørkrem og dekorer på den måten du ønsker med sjokoladesmørekremen! Oppbevar kaken kjølig, men helst ikke i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s