Artikkel, Hvordan, Tips & råd
Comment 1

Tørre ingridienser og natron

Det mange ikke vet er at når man baker er det ofte en fordel å balnde sammen de tørre ingrdiensene sammen først.

Sjokoladecupcake med kremostfrostingDette gjelder spesiellt når du baker med natron. Blander du de tørre ingridiensen sammen før du begynner med f.eks. surmelk/melk, yoghurt, smeltet smør e.l. øker du sjansene dine for å lykkes.

Og ja, jeg snakker av erfaring. Her har jeg gått på mange blemmer selv. Hvem har vel lyst på rårand i kakene sine? Eller paddeflate harde cupcakes?

En annen ting du må huske på når du baker med natron er at syre virkelig setter natronet i sving. Skal oppskriften inneholde saft fra sitrus, surmelk eller andre syrnede melkeprodukter, eller annen syre bør du jobbe kjapt etter dette er tilsatt. Du må alltid vende inn de siste ingridiensne for å ikke ødelegge alle de fine boblene som natronene lager i deigen eller røra. Produkter med natron må i steikovnen med en gang de er klare.

Opplever du at maten smaker natron har du enten brukt for mye natron, eller brukt for lite syre. For meg er naturell yoghurt (gjerne tyrkisk) og natron faste følgesvenner. Opplever du fortsatt at maken smaker natron kan det være lurt å gå ned på mengden natron og erstatte noe av dette med bakepulver. Min tommelfingerregel når jeg lager cupcakesoppskrifter uten egg er at det skal være 2 ts bakepulver og 0,5 ts natron. Tommelfingerregelen er da satt ut i fra mengden av de andre råvarene. Her gjelder det rett og slett å prøve seg frem.

Bruk for all del vekt og måleskjeer når du baker kaker og lignende, da lykkes du hver gang. Slumpbakst kan du heller gjøre når du bruker gjer.

Var disse tipsene nyttige? Legg gjerne igjen en kommentar med dine erfaringer, spørsmål eller hva enn du måtte ha på hjertet.

1 kommentar

  1. Jeg blander faktisk alltid de tørre ingrediensene først, men det er fordi det stod i bruksanvisningen til Kitchen Aiden min at man skulle gjøre, så jeg trodde det var fordi maskinen ikke håndterte det, hehe 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s