Rabarbratid

130601_ostekake_rabarbera003Denne uka står rabarbra på menyen!

Rabarbraen skal høstes før St. Hans lærte min mor meg, så da er det bare å brette opp ermene og begynne. I løpet av denne uka skal jeg dele rabarbrasuppe, -syltetøy og ostekake med rabarbra med dere. Herlig friskt, men samtidig søtt er stikkordene for denne uka.

Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak som kom til Europa på 1700-tallet, den kommer opprinnelig fra Sentral-Asia. Den syrlige smaken rabarbraen har skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre; de med grønne stilker har høyere syreinnhold enn de med røde stilker. Du må kun bruke stilken i matlaging!

Årsaken til at man bruker å hørste rabarbraen før St. Hans er nok fordi stilkene kan oppleves som trælete når de blir tykke. Det sies også at man ikke skal høste rabarbra etter den har begynt å blomstre, men hvor viktig dette er vet jeg ikke. På latin heter den Rheum rhabarbarum. Store mengder rabarbra kan virke lakserende.

Hva er din favorittrett med rabarbra?

One thought on “Rabarbratid

  1. Hei, jeg synes du tar svært flotte bilder. Er du fotograf? Og så liker jeg veldig godt innstillingen din, at maten skal være for alle. Det er også noe jeg selv streber, og da særlig med tanke på intoleranse mot laktose eller gluten. Jeg kommer til å ha litt fokus på det på matbloggen min, blant annet verdens beste banankake, som jeg tilfeldigvis oppdaget (da jeg glemte eggene), også funket uten egg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s