Varm sjokolade

Når jeg tenker på varm sjokolade er det omfattende, krever mye røring og litt søl,
men så kom jeg på at det må ikke være slik.

131109_kakaoJeg er (litt for) glad i varme søte drikker som for eksempel varm sjokolade. På regnfulle dager på høsten, med fyr i peisen. På vinteren når snøen laver ned; til og med på sommeren, etter en fisketur hvor man er blitt litt kald. Som oftes er det bare jeg som vil ha varm sjokolade, da er det litt voldsomt å sette i gang med en mengde melk og kokesjokoladen – ja, jeg holder på noen tradisjoner.

Til en posjon trenger du:
3 dl melk
50 gr Odense sjokoladeknapper
Evt kanel eller chilli

Varm sjokolade smaker godt også med soya- eller rismelk.

Varm opp melk under omrøring. Når melken holder ca 70 grader (ryker) har du i knappene litt etter litt mens du rører godt. Når alle knappene er smeltet er det bare å servere.

Det er godt å smakssette med kanel eller chilli.
Da kan du ha i krydder samtidig som sjokoladeknappene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s