Når jeg tenker på varm sjokolade er det omfattende, krever mye røring og litt søl,
men så kom jeg på at det må ikke være slik.
Jeg er (litt for) glad i varme søte drikker som for eksempel varm sjokolade. På regnfulle dager på høsten, med fyr i peisen. På vinteren når snøen laver ned; til og med på sommeren, etter en fisketur hvor man er blitt litt kald. Som oftes er det bare jeg som vil ha varm sjokolade, da er det litt voldsomt å sette i gang med en mengde melk og kokesjokoladen – ja, jeg holder på noen tradisjoner.
Til en posjon trenger du:
3 dl melk
50 gr Odense sjokoladeknapper
Evt kanel eller chilli
Varm sjokolade smaker godt også med soya- eller rismelk.
Varm opp melk under omrøring. Når melken holder ca 70 grader (ryker) har du i knappene litt etter litt mens du rører godt. Når alle knappene er smeltet er det bare å servere.
Det er godt å smakssette med kanel eller chilli.
Da kan du ha i krydder samtidig som sjokoladeknappene.