Vaniljecupcakes

Fyldige, smakfulle vaniljecupcakes er noe av det beste som finnes. Enda bedre er at disse er uten egg, og kan bakes uten melk.

Vaniljecupcakes med kremostfrosting

Du trenger:
160 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
130 g sukker
1 1/2 dl soyamelk/kumelk/rismelk
60 g smeltet margarin/smør
3 ss tyrkisk yoghurt
Frøene fra en halv vaniljestang

Sikt hvetemel, bland inn resten av det tørre, det er viktig å blande ingridiensene godt. Ha i melk (f.eks. rismelk) og margarin/smør, rør til røra er klumpfri. Tilsett yoghurt og frøene fra vaniljestanga, bland det hele til røra er jevn.

Fordel i ca 16 muffinsformer, stekes midt i ovnen på 180 grader i 14-20 minutter – kortere tid dersom du ikke bruker muffinsstekebrett.

Avkjøl på rist. Toppes med kremost- eller sjokoladefrosting, eller du kan spise de som de er.

Yoghurten kan erstattes med erstatningsprodukter eller soyayoghurt, bruk det som passer deg best.

Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s