Det er lite som slår fløyelsmyk, hvit skjokoladefrosting.
Du trenger:
4 dl melis
230 gr margarin
200 gr hvit sjokolade
2 ss vailjeekstrakt
Smelt sjokoladen i et vannbad, hvit sjokolade er sensitiv for temperatur, så pass på at vannet ikke blir for varmt. Avkjøl.
Ha myk margarin i en bolle, sikt i melis. Miks dette godt sammen til det blir kremaktig.
Bland smørmassen og sjokoladen, ha i vaniljeekstrakt og evt. konditorfarge.
Du trenger selvsagt ikke lage hvit eller rosa smørkrem, blå, gul, grønn eller lilla? Bare fantasien og konditorfargene setter en stopper.
Smørkrem tåler å stå tre dager i kjøleskap, når du skal bruke resten tar du en ut en stund før, for så å vispe den opp igjen.
Veldig mange hvite sjokolader inneholder soya!
Legg gjerne inn tips om hvor man får tak i hvit sjokolade uten soya.
Hvit sjokolade uten soya har for eksempel Plamil. Jeg kjøper den hos allergimat.no.