Disse ble en klassiker i vårt hjem fra første stund. De er smakfulle, enkle å lage og kan til og med fryses ned – hvis du klarer å la vær å spise opp alle med en gang.
Til 12 muffins trenger du:
Bunn
1,2 dl kornmosmuler
1,5 ss smeltet usaltet smør
1 ss sukker
Mos kornmokjeksen med et kjevle, eller gjør som meg, kjør den i food processoren. Bland kjeks, sukker og smør. Fordel massen i 12 muffinsformer. Jeg bruker et glass til å presse ned bunnen – enkelt og lite søl. Stek i ovnen i
5 minutter på 165 grader. Sett deretter til avkjøling.
Bringebærrand (raspberry swirl)
150 gr bringebær
1,5 ss sukker
Kjør bringebær og sukker i food processoren, sil massen. Det er saften du ønsker ikke alle frøene.
Ostemasse
300 gr Philadelphia
1,2 dl sukker
litt salt
0,5 ss vaniljeekstrakt
2 egg eller No Egg tilsvarende 2 egg
Osten må være romtemperert. Bruk en håndmikser til å blande ost og sukker til en luftig masse. Tilsett salt og vaniljeekstrakt. Bland inn (tilsvarende) et egg av gangen, visp godt mellom hvert egg.
Ha en flat spiseskje ostemasse i hver form, fordel den godt i formen. Ha en teskje bringebærsaus i hver form, fordel deretter resten av ostemassen slik at den dekker bringebærsausen. Drypp ca en halv teskje bringebærsause oppå hver muffin i tre prikker. Bruk en kakepinne eller lignende til å lage mønster.
Stek muffinene midt i ovnen i på 165 grader i 10 minutter, snu brettet (ikke opp ned) og stek i 10 minutter til. Avkjøl muffinene og sett de i kjøleskap i minimum fire timer før servering.
Disse egner seg godt å lage med No Egg, jeg har faktisk aldri bakt de med egg. Eggene bør nok sikkert være romtempererte.