En svært enkel og barnevennlig grateng uten egg.
Du kan bruke akkurat det som passer din familie best. Velg de grønnsakene dere liker!
Du trenger:
Ost
Skinke
Brokkoli
Squash
Blomkål
Oregano
Rosmarin
Evt.
Makaroni
Legg grønnsaker og skinke lagvis i en ildfast form – du bruker de grønnsakene du liker.
Dersom du ønsker å ha i makaroni, koker du denne litt først.
Topp gratengen med ost, ha litt oregano og rosmarin på toppen.
Stekes på 200 grader til grønnsakene er møre, ca 20-40 min.
Siden grønnsaker inneholder en del veske trenger du ikke noe vann i gratengen.
Grønnsaker har forskjellig koketid. Størrelsen på bitene avgjør koketiden, kutt de med lang koketid i mindre biter enn de med kort koketid.
Forbered gjerne gratengen dagen før.
Det finnes ost uten melk, men om den egner seg på toppen av en grateng vet jeg ikke.