Vi har hatt vår første tur som matallergikere til utlandet, og har gjort oss noen erfaringer rundt språk + matkultur + allergi.
Det gikk skeis første dagen gitt. Det er sønnen min som ikke kan spise egg, og siden han ammer fikk han det via meg. Det gir heldigvis ingen ekstreme reaksjoner når det er snakk om små mengder – hva som skjer hvis han selv spiser egg direkte vet jeg (heldigvis) enda ikke. Han fikk utslett og ble urolig. Tidligere har vi opplevd mye værre reaksjoner.
Dag to stålsatte vi oss og gjorde første forsøk på å spise utenfor hotellet. Etter å ha vært innom tre restauranter hvor de ikke kunne ordne mat som garantert var uten egg var vi nokså sultne. Det hører vel med til historen at Mor (meg) ikke fungerer så veldig godt på lavt blodsukker. Vi endte opp på en restaurant hvor en dame som ikke snakket godt nok engelsk påsto at alt på ei side i menyen var uten egg. Heldigvis hadde hun en kollega med bedre kunnskaper i engelsk og om maten. Det ble til slutt en helt ok lunsj uten noen kjipe konsekvenser. Siden det var så fryktelig pes å spise på restaurant handlet vi inn råvarer som garantert var uten egg og laget litt middag selv.
På hotellet var de ganske flinke til å merke maten, noe var litt mangelfullt, men svært mye bedre enn det jeg har sett andre steder. Kjøkkensjefen viste alle som ønsket det hvilken mat de kunne spise – det var nemlig flere enn meg som hadde slike spørsmål. I tillegg fikk vi alltid muligheten til å få spesialtilberedt mat. Jeg benyttet meg av det en gang, det var ikke noe tull heller, men flere valgmuligheter og virkelig god mat. I tillegg kom han personlig med dessert til meg etterpå. Slik service liker jeg.
Sønnen min endte opp med å spise stort sett bare det vi hadde med til han, i tillegg fikk han nyte lokale tomater og vannmelon. Det er vanskelig å finne allergivennlig mat på ferie, men vi kom oss godt igjennom det. Hovedsakelig er det hotellet, Sunwing Alcudia Beach, som skal ha skryt for at matopplevelsene under ferien ble gode. Det hører med til historeien at vi til slutt oppgraderte til «all inclusive» for det var så mye enklere å bare spise på hotellet.
mange som kan vokse av seg eggallergi heldigvis, Jørund hadde skikkelig ille eggallergi som liten men nå kan han fint spise så mange egg han vil.. 😀
Ja, vet om mange som har hatt eggallergi som barn. Satser på at Mini også gjør det 🙂