Oppskrift, Uten: egg, Uten: gluten, Uten: Laktose, Uten: melk, Uten: nøtter, Uten: Soya
Comments 8

Hjemmelaget plommesyltetøy

Høsten har mye godt med seg, som f.eks. min favoritt, plommesyltetøy!

120830_plommesyltetøy01 120830_plommesyltetøy02Jeg spiser gjerne plommesyltetøy som dessert, ja, bare plommesyltetøy, så godt er det! Det skal helst være litt surt, men med masse smak.

Du trenger:
2 kg plommer uten stener
1-1,5 dl vann
300-500 gr sukker
1 pose certo syltepulver

Del plommene i to og ta ut stenene.

Dersom plommene er veldig saftige velger du så lite vann som mulig, men litt må du ha i så de ikke svir seg. Ha plommer og vann i en kjele, sett på svak varme, da vil plommene safte seg. Rør av og til.

Når det er rikelig med saft i kjelen skrur du opp varmen. Rør oftere. Plommene skal koke. Jeg liker syltetøyet glatt uten for mye klumper, så jeg lar det koke en god stund.

Bland 200-300 gram sukker med certo. Ha blandingen sammen med plommene litt etter litt, rør kraftig slik at alt løser seg opp.

Smak til med mer sukker og evt certo hvis syltetøyet er for tynt; ikke ha i mer enn 50-100 gram av gangen, ellers blir det fort for søtt. Synes du fortsatt syltetøyet er for rennende kan du blande inn mer certo. Certo klumper seg fort, så ha i litt og litt.

Ha syltetøyet over i varme glass, tørk evt vekk søl med en ren klut, sett på lokk og sett glassene på hodet til det er helt avkjølt.

De ekstra oppmerksomme ser at bildene er fra i fjor – det er ikke alltid man har tid til å ta nye bilder 😉

8 Comments

  • Katrine Anita says

   Nei, jeg har skallet på. Men det kommer nok an på hvilken type plommer du bruker. De jeg har i hagen er veldig små og slipper ikke skallet. Skallet på «min type» smaker veldig godt, men det gjør det jo nødvendigvis ikke på alle sorter. Du får prøve en liten mengde med skall. Lykke til

 1. CathrineDekko says

  Nydelig syltetøy!
  Men som førstereis må jeg stille et dumt spm:Må glassene i fryseren, eller holder syltetlyet seg OK så lenge lokket ikke åpnes? Og evt ca hvor lenge?

  • Nei, ikke frys glass med syltetøy, skal du fryse det må du bruke f.eks. plastbokser som tåler å fryses. Jeg har et ekstra kjøleskap hvor jeg oppbevarer syltetøyet. Så lenge du oppbevarer det mørkt og kjølig kan det holde seg i mange år. Bare pass på å ha det i rene varme glass mens syltetøyet er varm. Hos oss holder ikke syltetøyet seg i mer enn tre år – det blir rett og slett spist opp før det 🙂 Lykke til

  • Katrine Anita says

   Ja, du har sikkert oppdaget det alt, men det blir stivere når det blir kaldt. Håper det smaker 🙂

 2. turid ersfjord says

  Har kokt plommesyltetøy nå i kveld men syns det ble litt for tynt. Blir det tykkere når det blir kaldt eller er det noe vi kan ha oppi ? Turid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s