Frosting med smak av plommer

Hvorfor skal det bare være sommerens bær som skal få smakssette bakst?
Plommer egner seg svært godt i kaker og cupcakes.

130919_Cupcakes_plommefrostingJeg må innrømme at jeg var litt spent da jeg satte i gang med frostingen; egner plommer seg i frosting? Ja, de gjør faktisk det.
Oppskriften på plommesyltetøy finner du her.

Du trenger:
200 gr melis
70 gr romtemperert smør
1 ss vaniljeekstrakt
ca 40 gr plommesyltetøy

Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange.

Begynn med å sile plommesyltetøyet, alt av skall og klumper må vekk.

Sikt melis, ha smør opp i melisen og bland godt. Ha i vaniljeekstrakt og bland til massen er jevn.

Ha i plommesyltetøy litt etter litt, bland godt. Massen skal bli jevn og luftig. Pass på at den ikke blir for bløt, da blir den vanskelig å sprøyte. Jeg hadde 10 gram ekstra syltetøy i til slutt for få litt sjatteringer. Sprøyt på kake eller cupcakes med en gang. Holder til 12-18 cupcakes.

Passer svært godt sammen med vaniljecupcakes.

2 thoughts on “Frosting med smak av plommer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s