Hvorfor skal det bare være sommerens bær som skal få smakssette bakst?
Plommer egner seg svært godt i kaker og cupcakes.
Jeg må innrømme at jeg var litt spent da jeg satte i gang med frostingen; egner plommer seg i frosting? Ja, de gjør faktisk det.
Oppskriften på plommesyltetøy finner du her.
Du trenger:
200 gr melis
70 gr romtemperert smør
1 ss vaniljeekstrakt
ca 40 gr plommesyltetøy
Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange.
Begynn med å sile plommesyltetøyet, alt av skall og klumper må vekk.
Sikt melis, ha smør opp i melisen og bland godt. Ha i vaniljeekstrakt og bland til massen er jevn.
Ha i plommesyltetøy litt etter litt, bland godt. Massen skal bli jevn og luftig. Pass på at den ikke blir for bløt, da blir den vanskelig å sprøyte. Jeg hadde 10 gram ekstra syltetøy i til slutt for få litt sjatteringer. Sprøyt på kake eller cupcakes med en gang. Holder til 12-18 cupcakes.
Passer svært godt sammen med vaniljecupcakes.
Spennende kombinasjon med plommesyltety. Perfekt med tanke på at jeg har masse hjemmelaget plommesyltetøy nå. Denne lagrer jeg på favoritter til bakedag. 🙂
Spennende kombinasjon! Og spesielt kjekt med tanke på at jeg har masse hjemmelaget plommesyltetøy her nå. Lagrer denne som favoritt til neste baking.