Dessert, Kake, Oppskrift, Uten: egg, Uten: nøtter
Legg igjen en kommentar

Amerikansk ostekake med rabarbra

Syrlig og søtt er en herlig kombinasjon, ostekake og rabarbra er en ny klassiker.

130601_ostekake_rabarbera003 130601_ostekake_rabarberaKombinasjonen ostekake og rabarbra er kanskje ikke det første du tenker på når det er snakk om rabarbra, men ostekake med rabarbra må prøves!

Bunn:
100 gr  kornmosmuler
4 ss smør
2 ss sukker

Start med å kjøre kornmokjeks i foodprosessoren slik at det blir bare smuler igjen. Bland kjekssmulene med sukker og smør. Fordel i en 20 cm form (evt 22 cm), trykk blandingen ned med f.eks. bunnen av et glass. Stek i stekeovnen i 3-4 minutter på 165 grader. Ta ut og avkjøl.

Fyll:
Ca 30 tynne stilker med rabarbra
600 gr Philadelphia (romtemperert)
220 gr sukker
Litt salt
0,5 ss vaniljeekstrakt
3 egg eller No Egg tilsvarende 3 egg

Skrell og kutt rabarbraen i passe biter. Selv varmebehandlet rabarbra er ikke så enkel å dele med skje, så ikke lag for lange staver.

Miks romtemperert Philadelphia og sukker til en luftig masse. Ha i salt og vaniljeekstrakt, bland godt. Ha ett og ett egg i blandingen og bland godt mellom hvert egg.

Dekk kjeksbunnen med ca halvparten av ostemassen. Fordel halvparten av rabarbraen ut over forma. Ha over resten av ostemassen. Topp kaka med å legge rabarbra i mønster oppå kaka.

Stek kaka midt i ovnen på 165 grader i 40-50 minutter. Dersom ovene din steker ujevnt kan det være lurt å rotere kaka etter ca 20 minutter.

Avkjøl kaka i kjøleskap i minst 3 timer før servering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s