Syrlig og søtt er en herlig kombinasjon, ostekake og rabarbra er en ny klassiker.
Kombinasjonen ostekake og rabarbra er kanskje ikke det første du tenker på når det er snakk om rabarbra, men ostekake med rabarbra må prøves!
Bunn:
100 gr kornmosmuler
4 ss smør
2 ss sukker
Start med å kjøre kornmokjeks i foodprosessoren slik at det blir bare smuler igjen. Bland kjekssmulene med sukker og smør. Fordel i en 20 cm form (evt 22 cm), trykk blandingen ned med f.eks. bunnen av et glass. Stek i stekeovnen i 3-4 minutter på 165 grader. Ta ut og avkjøl.
Fyll:
Ca 30 tynne stilker med rabarbra
600 gr Philadelphia (romtemperert)
220 gr sukker
Litt salt
0,5 ss vaniljeekstrakt
3 egg eller No Egg tilsvarende 3 egg
Skrell og kutt rabarbraen i passe biter. Selv varmebehandlet rabarbra er ikke så enkel å dele med skje, så ikke lag for lange staver.
Miks romtemperert Philadelphia og sukker til en luftig masse. Ha i salt og vaniljeekstrakt, bland godt. Ha ett og ett egg i blandingen og bland godt mellom hvert egg.
Dekk kjeksbunnen med ca halvparten av ostemassen. Fordel halvparten av rabarbraen ut over forma. Ha over resten av ostemassen. Topp kaka med å legge rabarbra i mønster oppå kaka.
Stek kaka midt i ovnen på 165 grader i 40-50 minutter. Dersom ovene din steker ujevnt kan det være lurt å rotere kaka etter ca 20 minutter.
Avkjøl kaka i kjøleskap i minst 3 timer før servering.