Søt og syrlig kake som virkelig kommer til sin rett sammen med litt vaniljeis.
Rabarbra er undervurdert, rabarbrakake er desto mer undervurdert. Til denne kaka kan du godt bruke (opptint) frossen rabarbra.
Du trenger:
30 gr sukker
400 gr rabarbra
160 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts naton
130 g sukker
0,5 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 1/2 dl soyamelk (eller kumelk)
60 g smeltet margarin
2 ss vaniljekesam
Evt. is til servering.
Bland rabarbra og sukker i ei skål for seg selv. Bruker du opptint rabarbra kan det være lurt å helle av litt av safta. Frossen rabarbra slipper ofte en del fruktsaft.
Sikt mel, bland i bakepulver, natron, sukker, kanel og vaniljesukker. Bland de tørre ingridiensene godt.
Smelt 60 gram margarin. Ha melk og margarin sammen med det tørre. Bland til du får ei jevn røre. Ha i kesam i, rør godt til alt blir jevnt og fritt for klumper.
Ha røra i ei 22 cm form med bakepapir. Ha rabarbra over.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 40-50 min. Avkjøl under et klede
Serveres lun sammen med vaniljeis.
Melka kan erstattes med f.eks. rismelk e.l. Yoghurten kan erstattes med erstatningsprodukter eller soyayoghurt, bruk det som passer deg best.
Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange.
Alt du lager ser så herlig ut og bildene fantastiske.
Skrøøt av fotosiden din til matbloggere jeg var sammen med for noen dager siden. mulig noen tar kontakt:)
Ha en fin søndag.
Klem
Liza
Du er da bare søtest og snillest! Mat har på sett og vis blitt hobbyen min de siste årene – da de andre hobbyene mine har blitt biinntekt.
Du er superflink selv! Ikke glem det! Klem