Biscotti

Herlige biscotti med smak av mørk sjokolade og ingefær.

130820_biscotti002Biscotti skal vel helst inneholde mandler, denne oppskriften gjør altså ikke det, men den smaker herlig til en kopp kaffe.

Du trenger:
140 gr romtemperert smør
200 gr sukker
3 egg
– No Egg tilsvarende 3 egg
Litt salt
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
300 gr hvetemel
100 gr mørk sjokolade
20 gr fersk ingefær

Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange.

Det finnes sjokolade uten melk, f.eks. Odense sjokoladeknapper.

Rør smør og sukker hvitt. Bland No egg etter anvisning (eller bruk vanilge egg), ha blandingen i litt etter litt.

Sikt alle de tørre ingrediensene sammen. Bland det tørre opp i det våte; rør helt til røra blir jevn og glatt.

Skrell og finhakk ingefær. Grovhakk mørk sjokolade. Bland ingefær og sjokolade i røra.

Lag to «brød» av røra på ca 7 cm lange oppå en plate med bakepapir.

Stek «brødene» i 25 minutter på 200 grader. Ta de ut av ovnen og la de avkjøle litt. Skjær de i skiver på ca 1 cm, legg de ut over bakepapiret. Sett de i ovenen i ca 10 minutter til tørking. La de gjerne kjøles ned sammen med ovnen., husk da å åpne døra.

La biscottiene avkjøles helt før du legger de i f.eks. et glass eller en kakeboks.

2 thoughts on “Biscotti

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s