Herlige biscotti med smak av mørk sjokolade og ingefær.
Biscotti skal vel helst inneholde mandler, denne oppskriften gjør altså ikke det, men den smaker herlig til en kopp kaffe.
Du trenger:
140 gr romtemperert smør
200 gr sukker
3 egg
– No Egg tilsvarende 3 egg
Litt salt
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
300 gr hvetemel
100 gr mørk sjokolade
20 gr fersk ingefær
Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange.
Det finnes sjokolade uten melk, f.eks. Odense sjokoladeknapper.
Rør smør og sukker hvitt. Bland No egg etter anvisning (eller bruk vanilge egg), ha blandingen i litt etter litt.
Sikt alle de tørre ingrediensene sammen. Bland det tørre opp i det våte; rør helt til røra blir jevn og glatt.
Skrell og finhakk ingefær. Grovhakk mørk sjokolade. Bland ingefær og sjokolade i røra.
Lag to «brød» av røra på ca 7 cm lange oppå en plate med bakepapir.
Stek «brødene» i 25 minutter på 200 grader. Ta de ut av ovnen og la de avkjøle litt. Skjær de i skiver på ca 1 cm, legg de ut over bakepapiret. Sett de i ovenen i ca 10 minutter til tørking. La de gjerne kjøles ned sammen med ovnen., husk da å åpne døra.
La biscottiene avkjøles helt før du legger de i f.eks. et glass eller en kakeboks.
1 lodd på meg:-()
Hei Lilly, feil post, men det går bra, jeg skal huske å ta deg med 🙂