Artikkel, Tips & råd
Legg igjen en kommentar

Tips og råd

Siden jeg får mange spørsmål om både allergi og baking/matlaging
tenkte jeg det var på tide med en ny kategori, nemlig Tips og Råd.

130426_is002Det er mange som henvender seg til meg privat og på Facebook og spør om råd angående hvordan man skal bake uten egg eller hvordan jeg forholder meg til ulike typer allergier eller ingredienser. For mange av dere vil dette være opplagte løsninger, men hvis man er fersk når det gjelder allergi eller bakst kan det være fint å lære av andre.

Jeg er på ingen måte noen ekspert, men jeg har lært mye av å prøve og feile. Alle må jo ikke gjøre alle de samme feilene som meg.

Første tips ut er om egg:
Unngå unødvendig bruk av egg, som pensling av gjærbakst. Det meste av kaker o.l. kan bakes uten egg, men det finnes selvsagt unntak.

Inneholder oppskriften lite egg kan man bytte ut egg med No Egg (eggeerstatning), potetmel eller maizenna – disse tre gjelder når egget er der for å skape stivelse. Er det fylde det skal erstatte er syrnede melkeprodukter som naturell yoghurt et svært godt alternativ; min favoritt er tyrkisk yoghurt da den inneholder mye protein. Soyayoghurt kan også brukes.

Hva lurer du på?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s