Plommekake

Enkel høstkake som kan nytes alene eller sammen med for eksempel vaniljeis.

Det er noe med fruk og kaker, det passer sammen. Personlig er ejg litt svak for vaniljeis sammen med slike kaker, det henger sammen det og.

130829_plommekake 130829_plommekake002Du trenger:
ca 300 gr plommer (uten sten)
160 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts naton
130 g sukker
+ 2 ts sukker
2 ss vaniljeekstrakt
1 1/2 dl soyamelk (eller kumelk)
3 ss tyrkisk yoghurt
50 g smeltet smør/margarin

– Melka kan erstattes med f.eks. rismelk e.l. Yoghurten kan erstattes med erstatningsprodukter eller soyayoghurt, bruk det som passer deg best.

– Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange.

Del plommene i to og ta ut stenene.

Sikt mel i en bolle og bland inn resten av det tørre.

Smelt smør/margarin.La det avkjøle.

Ha margarin og melk i det tørre, bland godt. Ha i vaniljeekstrakt, bland til røra blir glatt. Ha i yoghurt, rør til røra er helt jevn.

Hell røra i en 22 cm springform som er smurt og har bakepapir i bunnen.

Fordel halve plommer tett i tett ut over røra med skinnsida ned. Du trenger ikke presse de ned, da de vil synke litt ved steking.

Sett kaka i ovnen så snart plommene er fordelt. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 35-50 minutter.

Avkjøl på rist under et håndkle.

Du kan også bake disse som muffins, da reduserer du steketida til ca 20 minutter. Del da gjerne plommene i mindre biter og legg i turbinformasjon.

2 thoughts on “Plommekake

  1. Først, dei plommene såg såå gode ut..kva heiter dei?
    Etterpå; Der er desverre litt skrivefeil eg henge meg opp i, men ellers ser dette ut som ein kjekk blogg.
    Alltid kjekt med inspirasjon, og i allefall når det er for alle med allergiar og. Her bake me eplekake idag 🙂
    Ha ei fortsatt fin helg 🙂

    • Usikker på hva plommene heter. De fulgte med hagen om du forstår. Flere her i området omtaler de som «villplommer» og «sylteplommer». Eneste jeg vet er at det er en eldre sort.
      Beklager skrivefeil, av og til går det litt fort i svingene, og jeg er elendig på å se mine egne skrivefeil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s