Retromat? Så absolutt! Men retromat kan helt klart lages allergivennlig.
Begynn med å koke grøt etter anvisning på pakken. Melkeallergikere kan også spise grøt, bare husk å velge f.eks. soya- eller rismelk. Jeg bruker kun rester etter grøtmiddagen til å lage rislapper – jeg er ikke så gal at jeg koker grøt bare for rislappenes skyld. Når grøtmiddagen er fortært og restene er blitt kalde kan man lage deilige rislapper.
Til ca 11 rislapper trenger du:
350 gr ferdig grøt
3,5 dl melk
140 gr hvetemel
Smør eller margarin for å steke i.
Rør sammen grøt og melk, rør så inn hvetemelet. Når røra er blitt jevn (med riskorn i selvsagt) steker du de i ei varm panne med smør i.
Personlig liker jeg rislappene best sammen med frukt eller bær, hjemmelaget syltetøy er også veldig godt.
Dette er de mest idiotiske oppskriftene jeg har sett. Melkefri milkshake: banan, melk og kakaopulver?!?! ALLE oppskriftene deres inneholder flere av de MEST VANLIGE allergenene som finnes. Tips fra meg: vist dere ikke vet hva dere prater om så er det helt lov å rett og slett holde kjeft!!
Det var da voldsomt, anbefaler at du leser denne: https://matforalle.no/2019/05/02/melk-er-ikke-bare-kumelk/
Jeg lager all mat uten melk. Jeg har jobbet med allergenmerking.