Fint alternativ til is i for eksempel bursdager. Best av alt: mindre sukker enn vanlig is.
Det er best med godt modne bananer når du skal lage denne, så lenge de ikke er brune i kjøttet kan de brukes. Oppskriften er på 6-8 posjoner.
Du trenger:
2 bananer
70 gr sjokolade
25 gr margarin
Strøssel e.l.
Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange.
De fleste typer sjokolader inneholder melk og soya. Jeg bruker Odense Chokolade knapper mørk, den er med 53% kako og egner seg godt til baks (inneholder sojalecithine).
Vær obs på at strøssel kan inneholde allergener.
Del hver banan i 3-4 biter.
Tre de på ispinner eller papirsugerør. Smør en plate som passer i fryseren med olje. Plasser bananer og plata i fryseren i ca 30 minutter.
Smelt margarin og sjokolade i vannbad. Jeg bruker en grunn bolle som nesten passer ned i kasserollen. Massen skal bli helt glatt, men ikke for varm. Vannbad skal ikke koke.
Ta bananispinnene ut av fryseren, rull de i sjokoladen og strø over strøssel. Hvis du ikke er kjapp nok kan du «male» med litt sjokolade og strø på dekor.
Sett bananispinnene inn i fryseren igen i 30 minutter.
Står de i fryseren lengre kan det være lurt å la de tine litt i kjøleskapet for du serverer.
Hei!
Hvor fikk du kjøpt Odense sjokoladeknapper? Jeg har fått kjøpt det én gang, og finner det ikke noe sted nå.
Fint om du svarer meg på mail 🙂
Mvh Hedda
Sender deg svar på e-post også, men jeg har altså kjøpt Odense sjokoladeknapper på Rema 1000.