Dessert, Oppskrift, Uten: egg, Uten: gluten, Uten: Laktose, Uten: melk, Uten: nøtter, Uten: Soya
Legg igjen en kommentar

Hermetiske plommer

Å hermetisere plommer er svært mye enklere enn man skulle tro!

130927_plommer_hermetisk001 120927_hermetiske_plommerEr du slik som meg, som liker å lete frem de friske syrlige smakene på vinteren? Som fyller fryseboksen med bær og frukt? Hermetiske plommer er ideelt til vinterdesserter. Et glass med hermetiske plommer kan også være en fin gave.

Du trenger:
Plommer ca 200-300 gr pr glass
Rene syltetøyglass med skrulokk

Sukkerlake med smak av vanilje:
500 gr sukker
1 sitron
1 vaniljestang
1 l vann

Sukkerlake med smak av anis:
500 gr sukker
1 sitron
6-7 hele stjerneanis
1 l vann

Sukkerlake av 1 l vann gir nok lake til ca 6-8 vanlige syltetøyglass.

Jeg gjenbruker rene syltetøyglass fra Nora, Røra, Lerum osv. Hvis du ikke får vekk etiketten kan du bruke ovnskrapen til å skrape den vekk.

Begynn med å fylle glassene med færske plommer. Fyll de godt opp da de siger litt sammen etter hvert. Sett glassene i vannbad. Bruk akkurat så mye vann at glassene fortsatt står støtt, men har godt med vann rundt seg. Jeg bruker en stor kaseroll med lokk til. Sett på svak til middels varme, det skal ikke koke.

Mens plommene står og mørner lager du sukkerlake. Det er så enkelt som det ser ut til. Press saften fra en sitron – den gjør slik at plommekjøttet ikke mørkner, men holder seg lyst og fint. Bland alle ingridiensene sammen og kok opp under omrøring. Lager du med sukkerlake med vanilje, deler du vaniljestanga på langs, skrap ut frøene. Ha både vaniljestanga og frøene opp i sukkerlaken.

Når plommene er passe mørne heller du kokene sukkerlake over de. Sett på lokk. Ta glasset ut av vannbadet, sett det på hodet ved avkjøling.

Ferdige hermetiske plommer oppbevares kjølig og mørkt.

Legg igjen en kommentar