Frokost, Lunsj, Oppskrift, Uten: egg, Uten: gluten, Uten: Laktose, Uten: melk, Uten: nøtter, Uten: Soya
Legg igjen en kommentar

Rabarbrasyltetøy

Herlig syrlig og søtt som holder seg helt til vinteren, eller bare nytes med det samme.

130604_rabarbrasyltetoyDet finnes vel ikke noe bedre å ha på brødskiva, fylle kaker med, eller bruke i cupcakes enn hjemmelaget syltetøy?

Du trenger:
Ca 800 gr rabarbra
1,5 dl vann
Ca 30 gr Certo syltepulver
Ca 250 gr sukker

Skrell og del rabarbraen i staver på 1-3 cm. Ha vann og rabarbra i en kaserolle på svak varme.

Gi rabarbraen tid til å safte seg, skru deretter opp slik at den begynner å koke.

Tilsett sukker og syltepulver, rør godt. Smak til med evt. mer sukker.

Ha det varme syltetøyet over på varme glass, ikke søl på kantene, skru på lokket og sett glasset opp ned. Avkjøl.

Oppbevar glassene mørkt og kaldt.

Årsaken til at glassene skal være varme er for å unngå at de sprekker. Samtidig er dette med på å hjelpe til slik at glassene blir tette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s