Gjesteblogger Ingrid Straum frister med kjeks som kan spises av de fleste. Smakefulle og gode, i tillegg er de uten gluten, nøtter eller egg.
Du trenger:
100 g smør
150 g sukker
1 dl brunt sukker
1 egg eller No Egg tilsvarende 1 egg
1 ts vaniljesukker
150 g Provena havremel av ren havre
1 ts bakepulver
75 g Sjokoladeknapper
Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, f.eks. blå Soft eller blå Melange. Det finnes sjokoladeknapper som er uten melk.
Renset havre er fri for gluten.
Rør romtemperert smør og sukker hvitt. Tilsett de øvrige ingrediensene.
Rør til sist i sjokoladeknappene.
Sett deigen på to bakeplater med bakepapir med en skje.
Deigen skal være fast, men flyter ut under stekingen.
Stek kjeksen ved 180 grader i 10-12 minutter.