Søt & salt konfekt

Hva som må til for å si at ei oppskrift er allergivennlig kommer an på hvem som skriver og hvem som deretter leser. For eggallergikere der ute er denne allergivennlig, men for de fleste andre som må holde seg unna bestemte råvarer er disse herlige konfektbitene mer eller mindre gift.

131208_ingridienser_konfekt 131215_konfektbiterPussig intro tenker du? Vel, når man driver en matbloggen som skal ta hensyn til mennesker med matallergi og – intoleranse føles det litt pussig å legge opp noe som inneholder nøtter og gluten. Tenkte du «melk også», men sjokolade uten melk finner du både i «spesialhylla», men også ellers i butikkene – man må bare gjøre slik som meg, lese innholdsfortegnelsen på nesten alt. Men nå til oppskriften:

Du trenger:
1 dl sukker
2,5 dl lys sirup
1 dl kokosmasse
1 glass grovt peanøttsmør
1 ts vaniljesukker
1,5 l cornflakes
200 gram sjokolade

Ha sirup, kokosmasse og sukker i en stor kjele. Varm opp blandingen. Det hele skal bli ganske tyntflytende. Slå av plata.

Ha i peanøttsmør og vaniljesukker i kjelen. Rør til massen blir helt jevn.

Hell over cornflakesen, rør forsiktig til røre og cornflakes er fordelt jevnt.

Fordel massen i mange små muffinsformer, eller i en langpanne kledd med bakepapir. Press sammen massen litt, slik at den holder seg sammen senere, men prøv å unngå å knuse flakene.

Sett godbitene til avkjøling.

Smelt sjokolade, ha den over godbitene og la den stivne. Enkle og deilige konfektbiter!

Veldger du å lage i langpanne, kutter du opp i passe store biter først når sjokoladen er stivent.


Dette er ikke min oppskrift, men Gry Heges, hun har bloggen Huset i Kleiva. Da jeg spiste kaka første gangen visste jeg at denne ville jeg lage selv.

One thought on “Søt & salt konfekt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s