Kake, Oppskrift, Uten: egg, Uten: Laktose, Uten: melk, Uten: nøtter, Uten: Soya
Legg igjen en kommentar

Vegansk banankake

Bananer som er blitt brune i skallet er som regle overmodne og veldig søte, da er de perfekte til å lage kake av! Jeg lager denne vegansk, men du kan selvsagt bruke vanlig smør og kumelk om du ønsker det.

Du trenger:
110 gr sukker
225 gr hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ss kakaopulver
0,5 ts natron
40 gram melkefritt smør
2 dl havremelk/soyamelk
2 moste bananer
30 gr mørk sjokolade

Sett ovnen på 200 grader (over og undervarme).

Smelt smør.

Mos bananene på et fat med gaffel.

Bland alt det tørre. Jeg kjører alt gjennom sikt, på den måten får jeg blandet og siktet alt, slik at det tørre er lett og luftig og jeg unngår å måtte blande det sammen etter jeg er ferdig å sikte.

Bland det tørre med smør og melk. Bruk en slikkepott og vend det sammen. Vend deretter inn sjokoladebiter og bananmassen samtidig.

Når røra er blitt fin og relativt glatt har du den over i en smurt form. Jeg bruker å bake i en rund 20 form, men denne kan absolutt bakes som formkake.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter.

Når kaka er ferdig lar du den kjøle seg ned på rist under et håndkle.

Server den slik den er!

Legg igjen en kommentar